Outhands Internet & Media

WordFence: Beveiliging van WordPress website

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Het is belangrijk dat een website goed beveiligd is. Zeker wanneer een website of webshop of financiële diensten bevat. Helaas is het onderdeel ‘beveiliging’ voor veel bedrijven een lastig en ruim begrip. Termen zoals hackers, malware, (D)DoS-aanvallen zijn niet voor iedereen even bekend. Om deze reden is WordFence in het leven geroepen.

Features

Met deze plugin kun je:

  • Scannen op malware en veiligheidsrisico’s
  • Scans van te voren inplannen
  • Alle hits en inlogpogingen registreren, inclusief ip-adres en land van herkomst
  • Bezoekers tegenhouden op basis van ip-adres of aantal connectie-/inlogpogingen
  • Snelheid verhogen door middel van caching met de Falcon Engine
  • Auteurs, redacteurs en beheerders verplichten om een sterk wachtwoord te gebruiken
  • Informatie verbergen zoals bestaande gebruikersnamenen WordPress versie

Plugin WordFence

WordFence is een makkelijke Plugin die is gemaakt voor bedrijven om de website te beveiligen. Het enige wat een beheerder van de website moet doen is de Plugin installeren en vervolgens op ‘Start Scan’ drukken. WordFence scant op deze manier alle bestanden die op de website staan. Kloppen deze bestanden niet met de bestanden zoals ze horen zijn? Dan krijgt de beheerder dit te zien in een ‘rapport’. Ook wordt er gekeken of er potentiële veiligheidsgevaren zijn waar de websitebeheerder iets aan moet doen. Vaak kan dat worden opgelost met het updaten van WordPress en je plugins.

Hackers

Naast malware en geïnfecteerde bestanden is het ook erg belangrijk om de website te beschermen tegen ongeauthoriseerde toegang: Hackers. Website gehackt, wat nu? Is de titel van een artikel die wij al eerder schreven. WordFence heeft een live traffic monitor. Het prettige aan deze monitor is dat een beheerder exact kan zien welke personen er op de website komen en nog belangrijker: proberen in te loggen. Wanneer blijkt dat er inlogpogingen zijn gedaan is het IP adres van deze ‘persoon’ met één druk op de knop geblokkeerd.

WordFence

Falcon Engine

Een recent toegevoegde functie van WordFence is de Falcon Engine. Dit is een caching systeem die de snelheid van de website, volgens de makers, tot maar liefst 50x kan verhogen. Ze beweren zelfs dat de Falcon Engine zo effectief is dat het downtime door een DDoS-aanval kan voorkomen. Omdat deze functie vrij recent is, is het moeilijk om te zeggen of dit een goede toevoeging is voor de plugin. Hoewel snelheid inderdaad belangrijk is zijn veel WordFence gebruikers bang dat de plugin hierdoor zijn specialiteit in veiligheid verliest. Ook zijn de meningen over de werking van de Falcon Engine verdeeld. Bron: Marketingmed.nl

Prijs voor WordFence

Klanten van Wordfence Premium ontvangen in realtime firewallregels, malwarehandtekeningen en kwaadwillende IP-updates. Wanneer je gewapend bent met de premium-versie van de Threat Defense Feed, biedt Wordfence Firewall de beste bescherming die beschikbaar is. Wordfence Scan maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde feed en waarschuwt u snel als uw site is aangetast. Het hoogste bedrag voor een premiumlicentie is $ 8,25 per maand en we bieden aanzienlijke kortingen op meerjarige en multi-licentie aankopen.

Wat kan Outhands internet en media voor u betekenen op het gebied van beveiliging?

Wilt u meer weten over de bovenstaande diensten of heeft u een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Twijfel niet en neem contact met ons op. Alleen meer informatie? Dat kan ook, kom gerust eens langs voor een kopje koffie en wij voorzien je graag van meer informatie. Ons kantoor is gevestigd in Rijnsburg, vlakbij Katwijk en Noordwijk in de Duin- en Bollenstreek.Bellen kan natuurlijk ook naar 071 78 532 15 of stuur een e-mail naar info@outhands.nl en wij helpen je graag verder in het proces. Voor support kun je een e-mail sturen naar support@outhands.nl.

Bron: www.pexels.com