Outhands Internet & Media

Infographic: 9 socialmedia-trends voor 2018

Geplaatst op door Jhemyla van Es

In een vorige infographic gaven wij een handig overzicht met alle socialmedia-afmetingen voor 2018 weg. Nu gaan we hetzelfde doen, maar dan met de laatste trends. Wat kunnen we precies verwachten op het gebied van social media? Welke ontwikkelingen zetten door en waar haken we af? Bekijk dit alles in een makkelijk en overzichtelijke infographic. 

Meer video

In 2020 zal meer dan 80% van alle content uit video bestaan. Op dit moment gebruikt maar liefst 87% van de marketeers al videocontent. Video kijkt lekker weg, is snel en gemakkelijk en brengt de boodschap makkelijker over. Naast gewone video zie je ook live streaming enorm veel voorbij komen. Denk aan apps zoals Snapchats en Instagram live. Dit zijn voorbeelden die aangegeven hoe populair video is geworden. Zodra je over je Facebooktijdlijn heen scrolt zie je ook grotendeels alleen maar Facebook.

Generatie Z

Generatie Z is het bevolkingssegment dat ruwweg in de jaren nul van de 21ste eeuw is geboren (ongeveer 1995 tot 2010). Andere namen zijn Gen Z, post-Millenials, Plurals, Digital Natives en iGeneration. Generatie Z volgt op Generatie Y (de zogenaamde Millennials) en bestaat uit de kinderen van Generatie X. Het is de meest diverse generatie tot op heden. Ze zijn ‘globaal’ georiënteerd: ze hebben meer in gemeen met leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld dan met oudere generaties in hun eigen woonplaats.

Het is de eerste generatie die zich geen leven voor het internet kan herinneren. Ze hebben geen posters van popsterren boven hun bed hangen, maar volgen influencers op social media. Geboren met een spreekwoordelijke smartphone in de hand, zijn ze de eerste ware digital natives. Opgegroeid in een onzekere wereld waar grote gebeurtenissen als 9/11 de sfeer in de buitenwereld bepalen en de crisis en haar nasleep de sfeer thuis beïnvloeden. De ideale generatie om naar te kijken wat de trends zijn.

[infographic] 9 socialmedia-trends voor 2018

infographic

Wat kan Outhands internet en media voor jou betekenen op het gebied van de social media?

Wil je meer weten over de bovenstaande diensten of heb je een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Twijfel niet en neem contact met ons op. Alleen meer informatie? Dat kan ook, kom gerust eens langs voor een kopje koffie en wij voorzien je graag van meer informatie. Ons kantoor is gevestigd in Rijnsburg, vlakbij Katwijk en Noordwijk in de Duin- en Bollenstreek.Bellen kan natuurlijk ook naar 071 78 532 15 of stuur een e-mail naar info@outhands.nl en wij helpen je graag verder in het proces. Voor support kun je een e-mail sturen naar support@outhands.nl.