Outhands Internet & Media

Medewerker in beeld: Mike Collet

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Mike (20 jaar) heeft zes maanden lang stage gelopen bij Outhands. Al snel bleek Mike van meerwaarde en na het behalen van zijn diploma is hij sinds mei 2018 in dienst als Front-end Developer. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitwerken van designs tot werkende website. Verder is Mike beginnend ontwerper en geeft hij zijn eigen draai aan projecten. Naast deze werkzaamheden is er een stukje support naar klanten toe. Dit houdt in dat Mike problemen verhelpt en indien nodig aanpassingen toepast.

Het design is precies zoals ik het graag zie. Tot in de puntjes goed uitgelijnd. Dit is wat ik als Front-end Developer graag doe, een heel mooi design omzetten naar een hele mooie website.

Perfectionisme, dat is waar Mike om bekent staat. Mike: “Ik ben iemand die graag de puntjes op de i zet. Iets moet kloppen, van begin tot eind. Zo niet, dan ben ik er niet tevreden mee. Net even die witruimte aanpassen of die subtiele animatie toevoegen die het net weer even mooier maakt.” Dit kwam naar voren bij de nieuwe website van Outhands. Deze heeft Mike in samenwerking met zijn collega’s getransformeerd tot een nieuw design. “Het design is precies zoals ik het graag zie. Tot in de puntjes goed uitgelijnd. Dit is wat ik als Front-end Developer graag doe, een heel mooi design omzetten naar een hele mooie website.”

Mike Collet

Grootste kantoorblunder

Bijna elke stagiair bij Outhands ondergaat een ‘ontgroening’ oftewel een grap. Elke grap is weer anders. Mike vertelt met een grote glimlach op zijn gezicht het volgende hierover: “Dit is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Ik was aan het werk tot er ineens een schermpje opende dat vervolgens automatisch een websitelink begon te typen en daarna op enter drukte. Dit is vreemd want ik heb dat niet getypt en ik heb nog nooit van die website gehoord. Iemand moet een gek virus hebben geïnstalleerd dacht ik. Tijd om mijn collega’s om hulp te roepen.

Niemand kon vinden wat het nou was. Achteraf bleek dat er op kantoor een klein knopje was dat je kon verbinden met een PC via een simpel USB kabeltje. Als je op die knop zou klikken zou de PC automatisch de website URL intypen en op enter drukken. Erik, de collega die tegenover mij zit, zat dus om de zoveel tijd op die knop te klikken die ze in de pauze aan mijn computer hadden vastgemaakt…”

My colleagues are better than yours

Collega’s, dat zit wel goed bij Outhands. Mandy van der Plas beschreef het als de ‘Outhands familie’ en ook Mike roemt zijn collega’s: Wat ik het leukste vind aan Outhands zijn toch zeker wel mijn collega’s. Iedereen is anders en heeft een andere functie binnen het bedrijf. Toch werken we bijna allemaal aan het zelfde eindproduct. Daarom heb je altijd met elkaar te maken. Iedereen kan het onwijs goed vinden met elkaar en hierdoor is er altijd een leuke sfeer op kantoor.

Andere collega’s over Mike: 

  • Mark: Mike kwam als enthousiaste stagiair binnen bij Outhands. Tijdens deze stage heeft hij bewezen een meerwaarde te zijn binnen Outhands. Ik moet wel zeggen: ik ben blij dat die aan de andere kant van het kantoor zit 😛
  • Mandy: Leuke, spontane gozer die graag met iedereen een praatje maakt.