Outhands Internet & Media

Medewerker in beeld: Mark van der Meij

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Mark werkt sinds 2014 bij Outhands als UX/UI designer. Daarvoor heeft Mark nog twee jaar bij Outhands gewerkt als stagiair. Een UX designer is gespecialiseerd in het ontwerpen van waardevolle gebruikerservaringen. Onderzoek speelt daarbij een grote rol, want alleen door in de huid te kruipen van gebruikers kunnen duurzame verbeteringen worden gerealiseerd. 

Een UI designer of user interface designer is iemand die de interface van een website (of andere digitale omgeving) ontwerpt, met het doel deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren. De user interface wordt ook wel gebruikersomgeving genoemd: het vormt in feite de koppeling tussen gebruiker en systeem. Het design van een webpagina is een voorbeeld van een interface. UI design is erop gericht deze interface zo te ontwerpen dat een optimale user experience ontstaat.

Meegroeien met het bedrijf en blunder

Mark is echt meegegroeid met het bedrijf. In 2012 kwam Mark bij Outhands stage lopen. Het kantoor was toen nog op de Ambachtsweg boven de Gamma. Een oud en klein pand, maar zo ontzettend gezellig. Hier zat Outhands vervolgens nog twee jaar tot 2014. In 2014 is het team overgegaan naar een groter en compleet nieuw pand op de Hooge Krocht. Dit was ook het moment dat Mark vast in dienst kwam als designer bij Outhands. In dat jaar maakte Mark ook zijn grootste kantoorblunder: “WK 2014 poster, ik wil hier niet over praten.”

Mark: “Werken bij Outhands betekent veel vrijheid en elke dag is anders.”

Gangmaker van het kantoor

Mark is de gangmaker van het kantoor bij Outhands. Zit hij niet op zijn plek, dan merk je dit direct. De vrijdagmiddagborrel? Mark weet er wel raad mee en is altijd in voor een feestje. Hij noemt zichzelf dan ook ‘spontaan’ en ‘sociaal’. Ook de nieuwste aanwinst van het team (Mike) merkte dit meteen op. Mike: “Toen ik hier als stagiair binnen kwam, was het Mark die mij meteen op mijn gemak liet voelen. Eigenlijk iedereen binnen het team, maar hij neemt je meteen op sleeptouw.”

De leukste projecten van Mark

Bij Outhands werken de medewerkers dagelijks aan allerlei projecten. Deze projecten variëren van klein tot groot. De één unieker dan de andere. Wat voor soort project het ook is. De medewerkers van Outhands weten er wel raad mee. Mark: “Er zijn altijd projecten die erboven uit steken. Voor mij waren dat Irots en HostingSRV. Vooral qua design omdat dit veel met Sass en animatie te maken heeft. Het is mogelijk variabelen te gebruiken voor bijvoorbeeld kleuren. Doordat de kleuren op één plek gedefinieerd zijn weet je zeker dat je overal dezelfde kleuren gebruikt. Als je eens een andere kleur wilt, hoef je dat ook maar op één plek te veranderen”