Outhands Internet & Media

Jouw doelgroep bereiken via beeld. Gebruik Instagram

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Instagram is een populair social media waar je heel gemakkelijk foto’s op kunt delen. Dit is ook meteen waar de app om draait: beeld. Het is heel gemakkelijk om hier je product of dienst te promoten zonder al te veel tekst. Wij hebben drie handige tips voor jou om je Instagram zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. 

Weet jij nog niet wat Instagram is? Hier een korte uitleg: Instagram, onderdeel van het bedrijf Facebook, is een website en gratis mobiele app om digitale foto’s en video’s met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.

Tip 1: Gebruik Keywords in je profiel

In je profiel kun je verschillende soorten informatie kwijt. Denk hierbij aan je naam, gebruikersnaam, website en biografie. De website spreekt voor zichzelf. Plaats hier de link naar je website of maak een speciale landingspagina die je laat linken. Wat veel mensen vergeten is om in de naam, keywords te gebruiken. Als je dit toepast word je sneller gevonden zodra mensen zoeken naar deze keywords.

Tip 2: Plan je berichten in

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook Instagramberichten kunt inplannen. Dit kun je niet zoals bij Facebook in de app zelf doen. Dit doe je door gebruik te maken van externe partijen zoals een Hootsuite (tegen betaling) of Later (gratis). Op deze manier kun je Instagram in de social media kalender plaatsen. Dit maakt de app Instagram makkelijk in gebruik. Ook als je niet veel tijd hebt voor het gebruik van social media.

Tip 3: Maak gebruik van filters

Vind je het moeilijk om foto’s te bewerken? Dan is het gebruik van filters enorm makkelijk. Hier is geen andere app voor nodig want de filters zijn beschikbaar in de app zelf. Zo maak je alle foto’s nog mooier zonder het gebruik van dure programma’s zoals Photoshop en Indesign. Wil je alleen de belichting en het contrast aanpassen? Dit is ook mogelijk in de app.