Outhands Internet & Media

Voordelen van maatwerkapplicaties

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Bij Outhands werken we met een gedreven team van creatieve aan projecten om jouw internetervaring te verhogen. Dit doen wij onder andere door het aanbieden van maatwerkapplicatie. Een applicatie is een computertoepassing waarmee de gebruiker specifieke taken uitgevoerd. Dankzij maatwerkapplicatie kun jij jouw taken efficiënter uitvoeren en meer meetbaar maken. De andere voordelen komen in deze blog aan bod.

Maatwerkapplicatie

Als ondernemer heb je vaak eigen ideeën over hoe je jouw producten of diensten aan de man brengt. Vaak is het zo dat je hiervoor een bepaalde strategie hebt bedacht nadat je uitvoerig een brainstormsessie hebt gehouden met het team. Je heeft gekozen voor een bepaald CMS en social media strategie. Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) van een website te beheren. Alles gaat naar wens van de onderneming.

Waarom zou je dan voor jouw applicaties kiezen voor een standaardvariant? Met een maatwerk applicatie kun je van A tot Z precies kiezen hoe een applicatie in elkaar moet zitten en hoe het eruit moet gaan zien. Outhands heeft jarenlange ervaring in het maken van deze applicaties en kan jou perfect op weg helpen. Voor verschillende ondernemingen in de Duin & Bollenstreek, maar ook voor stichtingen maken wij dagelijks applicaties op maat. Bekijk hier ons werk.

Modulaire opbouw en version control

Bij Outhands gebruiken wij een bepaalde opbouw en control. Het gaat hierbij om modulaire opbouw en version control. Als een applicatie modulair wordt opgebouwd is het bijwerken van de applicatie makkelijker en daardoor eenvoudig te onderhouden. Als er bij jouw organisatie veel veranderingen plaatsvinden of het komt een keer voor dan is er geen reden tot paniek. Wij kunnen na het in gebruik nemen van een applicatie nog steeds aspecten aanpassen.

Naast een modulaire opbouw maken wij bij Outhands ook gebruik van version control. Het kan namelijk voorkomen dat je een bepaalde versie prettiger vind werken. Normaal gesproken is het terughalen van oudere versies een onmogelijke zaak. Maar met version control is dit geen enkel probleem. Het overstappen naar een andere of vorige versie is nu heel eenvoudig.

Heb je een idee of wens en heb je daarvoor maatwerk applicatie ontwikkeling nodig? Neem dan gerust contact met ons op voor een brainstormsessie.

Meegroeien van Software

Outhands biedt duidelijke communicatie, een informele werksfeer, een nauwe samenwerking, meerdere ontwikkelsessies, en brengen de doelen, wensen en eisen in beeld. Voordat we van start gaan is er altijd eerst een uitgebreide brainstormsessie waarbij we al de wensen en behoeften bespreken. Niets is ons te gek.

Bij Outhands maken we alle applicaties zo dat de voorkant van een applicatie gebruiksvriendelijk is. De achterkant van een applicatie bevat de juiste techniek. Uiteraard is het ook van belang dat we bespreken op welke manier je de applicaties wil beheren. we denken na over ontwikkelingen van je bedrijf in de toekomst. Outhands bouwt de maatwerk applicatie zo dat de onderneming met je kan meegroeien.

Voordeel van maatwerk

Er is maar één nadeel met maatwerkapplicaties en dat is dat het meer denkwerk van jouw organisatie vraagt. Het is ook de vraag of we dit een nadeel mogen noemen want het is uiteindelijk beter voor de organisatie. We zetten daarom veel liever de voordelen van maatwerk op een rijtje:

 • De onderneming onderscheidt zich van de rest;
 • Er is minder weerstand bij invoering in de organisatie omdat de software is afgestemd op het werk van de gebruiker;
 • Maatwerk is flexibel bij veranderingen in de organisatie;
 • Maatwerk sluit perfect aan op jouw wensen. van huisstijl tot opslag van gegevens. In overleg is vrijwel alles mogelijk. Het systeem sluit feilloos aan bij de organisatie;
 • Het voorkomt onnodige invoer van data. Controle van data is afgestemd op jouw artikelen, diensten en processen;
 • Het biedt tijdwinst bij implementatie door betrokkenheid in een eerder stadium;
 • Maatwerk heeft een verhoogd gebruikersgemak;
  70% tot 80% is standaard in de applicatie geïntegreerd. Dit kunnen zaken zijn als intranet, ondersteuning voor de salesafdeling, agendafuncties met beheer en vele andere modules. U kiest enkel wat je nodig heeft;
 • De maatwerk applicatie is online toegankelijk vanaf elke plek;
  Zeer gebruiksvriendelijk CMS voor beheer van alle modules, toegangsrechten etc. voor zowel eigen mensen als klanten, leveranciers etc.

Misvattingen

Over het gebruik van maatwerkapplicaties zijn veel misvattingen. Deze misvattingen zetten wij graag op een rijtje voor je.  De grootste misvatting die er is, gaat over het kostenplaatje van een maatwerkapplicatie. Zo denken veel ondernemingen dat het maken hiervan onbetaalbaar is en niet haalbaar voor het MKB. Laten wij, van Outhands, dit meteen rechtzetten. Een deel van een applicatie die wij gebruiken voor het maatwerk bestaat uit standaardsoftware.

Outhands maakt gebruik van componenttechnologie (lego software bouwstenen) en frameworks. Een framework is een samenstelling van componenten sets die zodanig zijn samengesteld dat bijna alleen nog de bedrijfslogica erin gebracht hoeft te worden. Standaard software wordt tegenwoordig steeds flexibeler en biedt mogelijkheden tot het bouwen van maatwerk. Hierdoor lopen de kosten niet hoog op en kunnen ook ZZP’ers en het MKB maatwerk applicaties veroorloven.

Voor meer informatie over het kostenplaatje kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het proces

Het ontwikkelen van maatwerkapplicaties vereist nauwe samenwerking tussen jou en Outhands internet & media. In meerdere ontwikkelsessies met jou en het team bespreken we al jouw wensen en dromen omtrent maatwerkapplicaties. Welke processen worden geautomatiseerd, hoe maakt Outhands de voorkant gebruiksvriendelijk en hoe wil je de applicatie beheren? Naast het functionele onderdeel is er ook nog het kopje ‘beveiliging’ om te zorgen dat al je gegevens altijd veilig zijn. Axxon IT is de perfecte partij om gegevens te beveiligen tegen indringers.

Contact

Wil je meer weten over maatwerkapplicaties en wat wij voor je kunnen beteken? Twijfel niet en neem met ons contact op. Alleen meer informatie? Dat kan ook, kom gerust eens langs voor een kopje koffie of biertje en wij voorzien je graag van meer informatie. Bellen kan natuurlijk ook naar 071 78 532 15 of stuur een e-mail naar info@outhands.nl en wij helpen je graag verder in het proces. Voor support kun je een e-mail sturen naar support@outhands.nl.

Bron: www.pexels.com