Outhands Internet & Media

Medewerker in beeld: Erik Kraijenoord

Geplaatst op door Jhemyla van Es

Erik werkt sinds juli 2016 bij Outhands als back-end developer. Een back-end developer (ook wel back-end ontwikkelaar of back-end programmeur) is iemand die verantwoordelijk is voor de back-end (de achterkant) van een website, applicatie of programma. 

De back-end van een toepassing is het gedeelte dat niet zichtbaar is voor de gebruiker. Het back-end gedeelte van een toepassing ondersteunt de front-end (dat wat de gebruiker daadwerkelijk ziet) en zorgt er meestal voor dat de front-end kan communiceren met andere programma’s en applicaties. Om deze reden werkt Erik nauw samen met zijn collega’s Mark (UX/UI Designer) en Mike (Front-end Developer).

Denken in oplossingen

Erik had voordat die bij Outhands terecht kwam een eigen onderneming. Tijdens die periode heeft hij veel geleerd over ondernemerschap en denken in oplossingen. “Door mijn ervaring als ondernemer heb ik meerdere eigenschappen die ingezet kunnen worden. Daarnaast denk ik graag vooruit en ben ik multifunctioneel. Niet alleen op gebied van code programmeren maar ook het beheer van hosting en/of domeinnamen is een eigenschap die ik heb en ingezet kan worden.

Erik Kraijenoord

Voltooien van mooie projecten

Bij Outhands werken de medewerkers dagelijks aan allerlei projecten. Deze projecten variëren van klein tot groot. De één unieker dan de andere. Wat voor soort project het ook is. De medewerkers van Outhands weten er wel raad mee. Zo ook Erik die HostingSRV opgebouwd heeft. Een groot project waar meerdere jaren over gedaan is. “HostingSRV is een groeiend project met meerdere uitdagingen wat de werkzaamheden en uitbreiding interessant hielden. Het project is gebouwd met eigen code en verschillende API koppelingen, de uitdaging zat hem voornamelijk in het verwerkingsproces.”

Een glas water over je computer

De kantoorblunder, iedereen herkent het wel. De één overkomt het wat vaker dan de ander. Helaas voorkomt niemand het en ook zo Erik niet. Achteraf kan hij er hard om lachen, maar op dat moment was het voornamelijk heel veel stress zo verteld Erik. “Ik weet nog goed, het was op een vrijdag. Zoals altijd stond mijn drinken naast mijn computer op werk. Toen ik even niet opletten stootte ik per ongeluk mijn glas water over de pc. Voor ik het wist was de computer al uitgevallen. Ik was zo bang dat er belangrijke gegevens verloren waren gegaan. Gelukkig bleek alles nog op de computer te staan.

Jong team van ontwikkelaars

Bij Outhands werken voornamelijk jonge medewerkers. Dit maakt het werken bij de organisatie ook zo leuk. Elke vrijdag is er een vrijdagmiddelborrel en elke eerste vrijdag van de maand is het Fishy Friday. Erik verteld het volgende over het team: Het is een jong team van ontwikkelaars die elkaar constant uitdagen tot nieuwe ontwikkelingen. Het internet en de mogelijkheden groeien razendsnel en je bent constant bezig om jezelf bij te scholen. Op deze manier blijf je voorop met de nieuwste technieken. Dit alles maakt het werken voor Outhands leuk en veelzijdig.”