Grand Hotel Huis ter Duin

Geplaatst op 26 februari, 2018

Grand Hotel Huis ter Duin ligt aan het Noordzeestrand van Noordwijk en werd in 1885 geopend als het eerste hotel voor toeristen. Het hotel legde daarmee de grondslag voor de ontwikkeling van Noordwijk als een bekende badplaats.

Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin ligt aan het Noordzeestrand van Noordwijk en werd in 1885 geopend als het eerste hotel voor toeristen. Het hotel legde daarmee de grondslag voor de ontwikkeling van Noordwijk als een bekende badplaats. Maar liefst 31 jaar bivakkeerde het Nederlands Elftal in Huis ter Duin voor voorbereidingen.

Huis ter Duin heeft zich altijd op welgestelde toeristen gericht. Zo verbleven de koninklijke families van Nederland en België er regelmatig. Andere gasten waren onder meer prinses Gracia van Monaco, schrijver Thomas Mann en filmsterren Elizabeth Taylor en Richard Burton. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hotel door de Duitsers gevorderd voor het onderbrengen van legerofficieren. Dat gegeven werd later gebruikt in de film Soldaat van Oranje die gedeeltelijk rond het hotel opgenomen is.

Webdesign

De website van Huis ter Duin straalt luxe en herkenbaarheid uit. In één oogopslag is het duidelijk dat het gaat om een luxe hotel. Niet zomaar een luxe hotel, maar het bekende Grand hotel Huis ter Duin. Een belangrijk speerpunt op de website is het direct kunnen boeken van een kamer. Dit kan direct op de homepage zonder ingewikkelde websitestructuur.

DNN systeem en maatwerkapplicatie

Een wens vanuit de klant was dat alle outlets in hetzelfde DNN CMS systeem staan. Op deze manier ontstaat er één platform voor het beheren van meerdere websites. Huis ter Duin heeft voor hun restaurants verschillende websites laten maken. Het gaat hierbij om de websites van: Restaurant La tour, Breakers Beach House en Brasserie La Terrasse.

Met de Banqueting dashboard is het voor klanten met een login mogelijk om verschillende opties te tonen op het gebied van zaalhuur etc. De klanten kunnen hierbij hun favorieten selecteren en uiteindelijk met een verzameling kaarten makkelijk een offerte aanvragen. Het gemak voor de klanten is bij Huis ter Duin belangrijk om de service te kunnen te bieden die van hen verwacht wordt.