Outhands Internet & Media

User Interface Design

Een UI Designer of User Interface Designer is iemand die de interface van een website (of andere digitale omgeving) ontwerpt, met het doel deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren. De UI (User Interface) wordt ook wel gebruikersomgeving genoemd: het vormt in feite de koppeling tussen gebruiker en systeem.

User Interface Design. Hoe werkt het?

Websites werken tegenwoordig vaak op dezelfde manier. Jij als gebruiker bent hier onbewust gewend aan geraakt. Het gaat hierbij vaak op bepaalde elementen die je -zonder nadenken- herkent. Je kunt hierbij denken aan social-media icoontjes, het hamburger-menu en het telefoontje voor contact. Deze elementen lijken altijd op elkaar, maar zijn wel toegepast in een bepaalde huisstijl.

De hierboven genoemde elementen zijn ‘standaard’. Je kunt hiermee ook een stap verder gaan. Een goed voorbeeld is een ‘Bestel nu’ knop, ook wel Call-to-Action genoemd. Ook deze is vaak verwerkt in de huisstijl van de website. Een goed UI Design zorgt ervoor dat mensen op de website blijven hangen omdat het totaalplaatje klopt. Mensen zijn met een slecht UI Design op de pagina sneller geneigd om de website in zijn geheel weg te klikken.

Zo werkt een goed User Interface Design

  • Gebruik kleuren en texturen in de huisstijl
  • Houd het simpel, maak het niet ingewikkeld
  • De juiste verhouding binnen typografie
  • Denk goed na over de lay-out van de website
  • Sta stil bij de websitestructuur

Meer weten over User Interface Design? Twijfel niet en neem contact met ons op. Alleen meer informatie? Kom gerust eens langs voor een kopje koffie en wij voorzien je graag van meer informatie. Ons kantoor is gevestigd in Rijnsburg, vlakbij Katwijk en Noordwijk in de Duin- en Bollenstreek.Bellen kan natuurlijk ook naar 071 78 532 15 of stuur een e-mail naar info@outhands.nl en wij helpen je graag verder in het proces. Ten slotte: voor support kun je een e-mail sturen naar support@outhands.nl.