Outhands Internet & Media

HTML5, CSS en JavaScript

HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een op SGML gebaseerde opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het wereldwijde web. Het is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Outhands maakt gebruik van de nieuwste versie van HTML, namelijk versie 5. JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om webpagina’s interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Het script wordt door middel van HTML overgebracht in de webbrowser en wordt hierin uitgevoerd.

De nieuwste versie heeft verschillende mogelijkheden. De slogan is dan ook: more power to the browser. In HTML5 wordt er meer in de browser georganiseerd in plaats van verre servers. En ook zonder dat je weet wat voor ingewikkelde brokken code over het glasvezel suizen, kun je je voorstellen dat dat wenselijk is.

HTML5

In het huidige tijdperk is het steeds belangrijker om video en audio te integreren op de website. Vaak was het daarbij nodig om (Flash)plug-ins te hebben. Met HTML5 is dit niet meer nodig. Er zijn geen externe bronnen meer nodig om deze bestanden ‘in te vliegen’. Bovendien is het zonder flash mogelijk om de video en audio op alle mobiele apparaten te gebruiken.

CSS3

HTML5 is de basis, het fundament. Het vormgeven van de website gebeurt door CSS3. Deze fase gaat echt over het designen. Andere lettertypes, teksteffecten, patronen, schaduwrandjes, kleuren en animaties. Ook hier geldt dat we zaken vaak ook wel kunnen oplossen met bijvoorbeeld plaatjes of JavaScript. Maar daar kleven nadelen aan, oplossingen in de stylesheets zijn ook hier uniformer, sneller en meer internet-eigen.

JavaScript

JavaScript is waar de website tot leven komt. Tegenwoordig gebruiken bijna alle webpagina’s JavaScript, het voegt extra functionaliteit aan de pagina’s toe voor specifieke doeleinden en als het uit staat om een of andere reden kan de inhoud of de functionaliteit van de webpagina gelimiteerd of niet beschikbaar zijn.

Voordelen HTML5, CSS3 en JavaScript

  • Beter, hanteerbare code
  • Meer functionele en grafische mogelijkheden
  • Betere ondersteuning op mobiele apparaten
  • Kost minder en verkoopt beter

Meer weten over HTML5, CSS3 of JavaScript? Twijfel niet en neem contact met ons op. Alleen meer informatie? Kom gerust eens langs voor een kopje koffie en wij voorzien je graag van meer informatie. Ons kantoor is gevestigd in Rijnsburg, vlakbij Katwijk en Noordwijk in de Duin- en Bollenstreek.Bellen kan natuurlijk ook naar 071 78 532 15 of stuur een e-mail naar info@outhands.nl en wij helpen je graag verder in het proces. Voor support kun je een e-mail sturen naar support@outhands.nl.